Topraklama Ölçümü Periyodik Kontrolü

Topraklama ölçümü, iş yerlerinde bulunan elektrik tesisatının en önemli kriterlerinden biridir. Yeterince iyi topraklama ölçüm değerlerine sahip olmayan elektrik tesisatlarında ciddi riskler mevcuttur ve önlem alınması gerekmektedir.
topraklama ölçüm raporu

Özellikle elektrik tesisatında meydana gelen kaçaklardan meydana gelen yangın vb. iş kazalarının asıl nedeni elektrik tesisatının topraklama direncinin yeterli olmaması veya topraklama direnç değerlerinin yeterli olmamasından kaynaklıdır.

Yukarıda sayılan nedenlerden dolayı iş yerlerinde, fabrikalarda, yüksek üretim gerçekleşen ve yüksek enerji çeken yerlerde elektrik iç tesisat uygunluk raporu, topraklama ölçüm raporu alınması gereklidir. Bu sayede risk almadan önlem alınmış olur.

Elektrik topraklama ölçüm noktaları, elektrik tesisatının kritik noktalarından sahada değerlendirme elektrik mühendislerince belirlenir ve bu noktalardan topraklama ölçüm cihazı ile ölçümler alınır.

Bunun dışında katodik koruma, paratoner kontrolleri, jeneratör muayenesi, kaçak akım röle testi gibi birçok elektriksel ölçümleri gerçekleştirmekteyiz.

Siz de Elektrik topraklama ölçüm raporu için bizden teklif alarak değerlendirebilirsiniz.

0 Yorumlar

En eski