Raf Periyodik Kontrol Muayenesi

 Raf sistemleri, bir çok iş yerinde farklı amaçlara hizmet etmek üzere kurgulanarak montajlanır ve kullanılırlar. Endüstriyel raf sistemleri, zamanla kullanımdan kaynaklı olarak yorulmakta ve bazı teknik sebeplerden dolayı iş sağlığı ve güvenliği açısından risk teşkil etmektedir.

raf sistemleri muayenesi


Raf sistemleri periyodik kontrolü, TS EN 15635 kontrol standartlarına göre gerçekleştirilmektedir. Raf sistemlerinin bir çok çeşidi ve buna bağlı olarak bir çok aksesuar ve elemanı bulunmaktadır. 

Raf sistemleri kontrollerinde proje-montaj uygunluk, iş güvenliği kontrolleri, teknik-yapısal kontroller ve genel kontroller bulunmaktadır.

Bunun dışında raf sistemlerinin eğer yangın sistemleri ile entegre edilmiş ise yangın yönetmeliğine göre ve ayrıca deprem yönetmeliklerine göre kontroller sağlamaktayız.

Rafların statik analizi yani taşıma kapasite raporu ve dinamik analiz(sismik yükler altında rafların davranışının incelenmesi) hizmetlerini gerçekleştirmekte ve rafların yapıldığı malzeme cinsi, sertlik ve darbe testi vb. birçok incelemesini yaparak rafların güvenli kullanımına yönelik kontroller gerçekleştiyoruz.

Raf son kullanıcı personel eğitimi (PRSES) sertifikalı eğitimlerimiz ile, raf sistemlerinizin personeller aracılığıyla daha bilinçli bir şekilde kullanılmasını ve risk analizi olarak tehlikesiz bir şekilde kullanımına yardımcı oluyoruz.

Raf danışmalığımız ile de rafların kurulum aşamasında, daha sonrasında sorunların yaşanmaması amacı ile statik ve dinamik analizlere göre rafların montaj kurulum danışmanlığını sağlıyoruz.

Siz de raf sistemleri periyodik kontrolleri için en uygun fiyat ve kaliteli hizmet için bize iletişim kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.

0 Yorumlar