Havalandırma ve Klima Tesisatı Periyodik Kontrolü

 Havalandırma tesisatı, iş yerlerinin hava sağlığı açısından ve iklimlendirme şartlarının sağlanması gerekliliğinden kaynaklı olarak iş sağlığı ve güvenliği açısından önem taşımaktadır.

havalandırma ve klima periyodik kontrol

Havalandırma tesisatı periyodik kontrollerinde bir çok kriterin kontrolü ve bu kriterlerin sağlanması gerekmektedir. Havalandırma tesisatının elektrik uygunluğu da havalandırma muayenesinde kontrol edilen parametrelerdendir.

Havalandırma tesisatı periyodik kontrollerinde, tesisat proje uygunluğu ve emiş-üfleme noktalarının tespitinin ardından kanal-menfez kesitleri ölçüleri alınarak havalandırma iklimlendirme hesabı ile gerekli olan emiş ve üfleme hava debileri belirlenir. Belirlenen miktarların karşılanıp karşılanmadığı anemometre ile belirlenen noktalardan ölçülerek karşılaştırma yöntemi ile havalandırma tesisatı periyodik kontrolleri gerçekleştirilir.

Havalandırma tesisatı periyodik kontrollerini alanında tecrübeli elektrik ve makine mühendislerince yapılmakta olup yılda en az bir kez yapılması gereklidir.

Havalandırma tesisatı periyodik muayenesinde başlıca;

- Hava hızı ölçümü

- Konfor havalandırması

-Tesisat Proje Çizimi (Eğer yok ise)

- Davlumbaz sistemleri kontrolü

- Lokal egzoz havalandırması

kontrolleri yapılarak havalandırma periyodik kontrol kriterleri, metotları karşılanır.

Siz de havalandırma ve klima tesisatı periyodik kontrol muayenesi için bize iletişim kısmından ulaşarak en uygun fiyat ve kaliteli hizmet alabilirsiniz.

0 Yorumlar