Kompresör Kontrol Muayene Raporu

Kompresör-Hava tankı periyodik muayenesi yılda en az bir kez olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre yapılan iş ekipmanlarının periyodik kontrollerinde basınçlı kaplar arasında bulunan kompresörlerin muayenesini yetkili mühendislerimiz yapmaktadır.

Hava tankı-kompresör kontrol raporu, işyeri ruhsatı için veya diğer izin ve ruhsatlar için geçerlidir.

Kompresörler, havayı sıkıştırarak basınçlı bir şekilde basınç gerektiren sistemlere yollayan cihazlardır. Özellikle çalışma basınçları yüksek olan kompresörler, sıkıştırdığı havayı, hava tankına yollar. Hava tankında depolanan basınçlı hava, kurutucu var ise kurutucudan geçerek nemi alınır ve daha verimli bir şekilde sistemin çalışmasını sağlar.
kompresör-muayenesi

Yukarıda sayılan çalışma prensiplerinden dolayı kompresörlerin yüksek basınçla çalışması, periyodik kontrollerinin yılda en az bir kez yapılmasını gerektirmektedir.

Periyodik muayenemiz kompresöre bağlı olan hava tankının genel kontrollerinin ardından hidrostatik teste tabi tutulmasını da içerir.

Hidrostatik test ile hava tankı ağzına silme su ile doldurularak çalışma basıncının 1,5 katı basınç ile basınçlandırılarak tüm kaynak noktalarına bakılarak kaçak veya sızıntı olup olmadığı belirlenir.

Bunun dışında emniyet ventili de 1,1 katında test edilir.

Hidrostatik testin mümkün olmadığı işletmelerde kompresör-hava tankının tahribatsız muayenesi gerçekleştirilir.

Hava tankı periyodik kontrol raporu, yetkili mühendislerimizce yetkili imzalı bir şekilde tarafınıza raporlanır.

Siz de kompresör-hava tankı periyodik kontrol muayenesi için bize ulaşabilir ve hemen teklif alabilirsiniz.

0 Yorumlar