Vinç Periyodik Kontrol Süreleri ve Muayenesi

Vinçler, kaldırma-iletme ekipmanları arasında yer alan çoğu işyerinde bulunan iş ekipmanlarından biridir. Vinçlerin iş sağlığı ve güvenliği açısından periyodik olarak muayenesinin yaptırılması yasal olarak 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kapsamında zorunlu hale gelmiştir.

vinç periyodik kontrol


Vinçlerin bir çok çeşidi  ve kullanım alanı mevcuttur. Bazı vinç çeşitleri ise;

  • Pergel Vinç,
  • Kule Vinç,
  • Köprülü Vinç
  • Monoray Vinç,
  • Mobil Vinç
gibi birçok çeşidi mevcuttur. Kule vinç, mobil vinç gibi çeşitler genel olarak şantiyelerde kullanılsa da üretim yapan fabrika gibi yerlerde monoray vinç, köprülü vinç, pergel vinç gibi çeşitler ile gerekli yüklerin kaldırılma iletilme görevleri yerine getirilmektedir.

Vinçlerin periyodik kontrolünde fonksiyon testleri uygulanır. Statik ve dinamik testler ile vinçlerin yük altında testleri yapılarak sizlere raporlanır.

Vinçlerin periyodik muayeneleri yılda en az bir kez yapılması gerekir. Periyodik kontrol süreleri vinçlerin çalıştığı yerlere göre değişir. Eğer çalışılan yer risk değerlendirmesinde yüksek riskli çıkar ise 6 ayda bir de kontroller gerçekleştirilebilir. Bu genelde sahada kontrolleri yapan mühendis tarafından belirlenmektedir.

Vinçlerin periyodik kontrol sürelerinin dışında muayeneler yetkili mühendislerimizce yapılır ve tarafınıza yetkili imzalı bir şekilde raporlanır.

Siz de hemen teklif al kısmından bize ulaşarak size özel tekliflerimizi değerlendirebilirsiniz.

0 Yorumlar