Kompresör Periyodik Kontrol, Teknik Muayenesi

 Kompresör periyodik kontrol muayenesi, işyerlerinde fabrikalarda bulunan ve havayı sıkıştıran ve basınçlı hava ile çalışan sistemleri besleyen ekipman olan hava tankı, kompresör ve hava kurutucu sisteminin kontrol ve testini içermektedir.

kompresör teknik muayenesi


Kompresör periyodik kontrolünde, kompresör haricinde havanın depolanmasını sağlayan hava tankının da kontrolleri gerçekleştirilir. Genel olarak basınçlı havayı muhafaza eden hava tankının belirlenen kontrol standartlarına göre muayenesi gereklidir.

Hava tankı kompresör basınç testi de periyodik kontrol sırasında gerçekleştirilen işlemlerden biridir.

Hava tankı basınç testinde, depolanan havanın çalışma basıncının 1,5 katı bir basınçla hava tankı basınçlandırılır. Yapılan işlemde hava tankının içindeki hava aşağıdaki tahliye vanasından boşaltılır. Daha sonra hava tankının giriş ve çıkış noktaları körlenir. İçine silme su doldurulur ve elektrik pompası ve ya manuel pompa ile tank çalışma basıncının 1,5 katı bir basınçla basınçlandırılır ve bu şekilde bekletilerek kaçak ve sızma kontrolleri yapılır.

Ayrıca kompresör muayenesinde emniyet ventili basınç testi yapılarak çalışma basıncının 1,1 katında basınç verilerek açılıp açılmadığı gözlenir.

Alanında uzman makine mühendislerimizce sahada kompresör periyodik kontrol formu doldurularak daha sonra rapora çevrilerek sizlere yetkili imzalı bir şekilde iletilir.

Siz de kompresör periyodik kontrol ve teknik muayenesi için bize iletişim formundan veya iletişim numaralarımızdan ulaşabilir hemen teklif alabilirsiniz.

0 Yorumlar